Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ za davanje u zakup javnih površina i kioska prikupljanjem pisanih ponuda

Na temelju članka 46. Statuta Grada Novska (Službeni vjesnik broj 24/09), članka 29. Odluke o upravljanju nekretninama u vlasništvu Grada Novske (Službeni vjesnik broj 19/13), članka 9. Odluke o prodaji robe izvan prodavaonica (Službeni vjesnik broj 49/09) i odluke gradonačelnika od 12. svibnja 2014., Grad Novska objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za davanje u zakup javnih površina i kioska prikupljanjem pisanih ponuda

I. PREDMET ZAKUPA I POČETNA ZAKUPNINA

1. Dio javne površine označene s k.č.br. 2989 (što odgovara z.č.br. 487/1) u k.o. Novska – Trg Luke Ilića Oriovčanina u površini od 8,64 m² i kiosk br. 6 dimenzija 3,60×2,40 m postavljen na javnoj površini, za obavljanje trgovačke djelatnosti prodaje voća i povrća

2. Dio javne površine označene s k.č.br. 2989 (što odgovara z.č.br. 487/1) u k.o. Novska – Trg Luke Ilića Oriovčanina u površini od 8,64 m² i kiosk br. 4 dimenzija 3,60×2,40 m postavljen na javnoj površini, za obavljanje djelatnosti: ugostiteljstvo, trgovina, tihi obrt.

Početna mjesečna zakupnina za predmet zakupa pod 1. i 2. iznosi: javna površina 200, 00 kn, kiosk 200,00 kn mjesečno. Režijski trošak plaća zakupnik izravno dobavljačima.

II. ROK ZAKUPA

Na određeno vrijeme od 5 godina, počevši od dana zaključenja ugovora o zakupu.

III. UVJETI NATJEČAJA

1. Pisanu ponudu mogu podnijeti pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje djelatnosti za koju se natječu.

2. Ako ponuditelj na dan zaključenja natječaja ima dugovanje prema proračunu Grada Novska ili državnom proračunu s osnova javnih davanja, njegova ponuda neće se uzeti u obzir prilikom odabira najpovoljnije ponude.

3. Ponuditelj je dužan prije podnošenja ponude uplatiti jamčevinu u iznosu dvostruke početne zakupnine za javnu površinu i kiosk na žiro-račun Grada Novske IBAN: HR4023400091829300005, poziv na broj: 68-7706-OIB.

4. Ponuditeljima čija ponuda ne bude prihvaćena, jamčevina će se isplatiti u roku od 8 dana od konačnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja. Odabranom ponuditelju jamčevina se uračunava u zakupninu.

5. Gradonačelnik Grada Novske donosi odluku o najpovoljnijoj ponudi, a ponuditelji će o istoj biti obaviješteni u roku od 8 dana.

6. Izabrani ponuditelj obvezan je s Gradom Novska zaključiti ugovor o zakupu i započeti s radom u roku 30 dana od dana zaključenja ugovora.

7. Ako izabrani ponuditelj odustane od zakupa, gubi pravo na povrat jamčevine, a Grad Novska će sklopiti ugovor sa sljedećim ponuditeljem koji je dao najpovoljniju ponudu.

8. Ugovor o zakupu solemnizira se kod javnog bilježnika kao javnobilježnički akt o trošku zakupnika.

IV. PONUDA

Pismena ponuda mora sadržavati: naznaku lokacije za koju se podnosi ponuda (redni broj kioska) i opis djelatnosti, visinu mjesečne zakupnine, naziv banke i broj računa na koji će se izvršiti povrat jamčevine.

Uz ponudu treba priložiti: preslik osobne iskaznice za fizičke osobe ako je ponuditelj fizička osoba, ovjeren preslik rješenja o obrtu ako je ponuditelj obrtnik, izvadak iz sudskog registra ili ovjerenu presliku za pravne osobe, potvrdu Grada Novska o podmirenim obvezama prema proračunu, potvrdu porezne uprave o nepostojanju duga, odnosno rješenje o odgodi ili o obročnoj otplati dospjelog duga i dokaz o uplaćenoj jamčevini.

Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je najviši ukupni iznos mjesečne zakupnine za javnu površinu i kiosk, uz uvjet da ponuditelj ispunjava uvjete iz natječaja. Informacije o javnim površinama i kioscima mogu se dobiti u Upravnom odjelu za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove Grada Novske, tel.: 691-519, 691-520.

Pisane ponude se dostavljaju u roku od 8 dana od objave natječaja u javnom glasilu na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska, s naznakom: »Natječaj za zakup javne površine i kioska, ne otvaraj«.

Javno otvaranje ponuda obavit će Povjerenstvo Grada Novske u Gradskoj vijećnici Grada Novske, Trg dr. Franje Tuđmana 2, I. kat, prvog dana od proteka roka za podnošenje ponuda u 10 sati.

NAPOMENA: ROK ZA DOSTAVU PONUDA JE 30. SVIBNJA 2014.